Vodice strandjai

Vodice sok szempontból bizonyul tökéletes nyaralóhelynek, így remek strandjaival is nehéz felvenni a versenyt. Aki úgy dönt, hogy itt szeretné tölteni a nyarat, az garantáltan talál olyan helyet a parton, ahol szívesen relaxál egész nap, akár a nyüzsgést kedveli, akár csendre vágyik.

Szabad strand: Vodice óvárosi részét leszámítva a város körül mindenhol strandszakasz található. Északról aprókavicsos, lassan mélyülő sáv húzódik egészen Srima végéig, ahol nyugodtan fürödhetünk. Erre a részre némely apartmanból kilátás nyílik, egy kis sétány található előtte, melyen kávézók, éttermek és bárok várják a felfrissülésre vágyó strandolókat. Ez a szakasz ideális kisgyermekes családok számára is, a parton fák adnak árnyékot, napágy bérlésére is van lehetőség, a strandolás pedig, mint a környéken mindenhol, itt is ingyenes.

Központi strand: Vodice óvárosától délre található a központi strand, ami a kikötő után indul, az autós kempingien át folytatódik, egészen Vodice végéig húzódik.

Első része betonozott, szabad strand jellegű. Akár a sétányon, vagy a kis mólókon is letudunk pakolni. Tovább haladva elérünk az igazi városi strandig, amit biztosan felismerünk, mivel itt vannak a legtöbben és itt található a legtöbb létesítmény. Napágy és napernyő bérlésére van lehetőség, de sajátunkat is felépíthetjük a területen. A strandon sajnos még nincs tusolási lehetőség, de az éttermi sor mögötti igényes, újszerű mosdó és tusoló épületben lehetséges. A tűző nap elől behúzódhatunk a fenyőfák árnyékába. A fenyősor mögötti betonozott sétányon gyorséttermek, bárok, ugrálóvár, gyermekvasút és még számos szórakozási lehetőség várja a vendégeket.

Az autós kemping partszakaszán a kövek már lényegesen nagyobbak, mint a városi részen. A strand végig betonozott, sok az árnyékos hely, illetve kiépített tusolók használata is lehetséges.

Ezek a szakaszok mind szabadon használhatóak és ingyenesek.

Csendes öblök: Vodicén számos jet-ski, hajó és motorcsónak bérlési lehetőség van, ami remek program lehet az egész család számára. A túra során gyönyörű kis öblökre, szigetekre bukkanhatunk, ahol nyugodtan relaxálhatunk. Ha csendre és nyugalomra vágyunk, ez a legideálisabb lehetőség. Arra azonban figyeljünk, hogy fürdőcipő mindenképp legyen nálunk és ügyeljünk a sziklákra, tengerisünökre!